T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Namık Kemal Anaokulu

"Healthy But Delicious " Adlı eTwining Projesi

"Healthy But Delicious" adlı eTwining projesi, okul öncesi çağındaki çocuklara  sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmak amaçlıdır.

 

Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi "Healthy But Delicious" adlı eTwining projesi okul öncesi çağındaki çocuklara  sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmak amaçlı Kocaeli Körfez Özel Rengin Anaokulunda çalışmakta olan Gözde OCAK tarafından kurulmuştur.

Projeye Türkiye'deki farklı şehirlerden altı üye okul ve Yunanistan, Litvanya gibi iki farklı ülkeden de üç üye okul katılmıştır. Proje toplamda sekiz üye okul ve dokuz uygulayıcı öğretmen ile yürütülmektedir. Diğer kurucu ise Litvanyadan katılım göstermekte olup proje Irena RIMKIENE tarafından yürütülmektedir.

Projemiz Litvanya ortaklığında yürütülmektedir. İstanbul Ümraniye Namık Kemal Anaokulu olarak bu projede biz de yer almaktayız.  Projeyi okulumuzda 4 yaş C şubesi öğrencileri ve velileri, uygulayıcı öğretmen olarakta Eda KÖSEOĞLU yürütmektedir. Projeye katılmaktaki hedefimiz oyun döneminde olan 4 yaş öğrencilerinin gelişimlerine katkıda bulunmak, sağlıklı ve eğlenceli tarifler ile beslenmelerinde olumlu rol oynamak, aile katılım çalışmaları ile anne-baba-çocuk arasındaki iletişimi güçlendirmek, farklı ülke ve farklı şehirlerdeki öğretmenler ile çalışarak eğitim ortamını zenginleştirici teknik, yöntem ve materyalleri geliştirmek, teknoloji ile bütünleştirerek çalışmaları çağımız öğrencilerinin ilgi-seviyelerine göre uyarlamak ve çocukların ilerideki hayatına temel oluşturacak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaktır.

Projemiz ekim ayında yapılan tanışma webinarı sonrasında plan, hedef, uygulama çerçevesinde kurulmuş, ulusal eTwining koordinatörlerince onaylanmış ve yapılan istişareler ile çalışmalara başlanmıştır. Yapılan her çalışma yenilenen eTwining Esep platformuna yüklenmektedir. Proje için açılan sosyal medya ve blog hesapları, çalışmaların görsellerinin çekilip kolaj haline getirilmesi, okul web sitelerinde duyurulması ulusal ve uluslararası kalite etiketi için argüman oluşturmaktadır.   

Proje sonunda yapılan çalışmaların kitap haline getirilmesi ve eğitim-öğretim faaliyetlerine  kazandırılması amaçlanmaktadır. Projenin Nisan ayında bitirilmesi hedeflenmektedir.

 

Projemiz instangram hesabı

https://www.instagram.com/healthybutdeliciousss?igsh=MXMyNDdyN2s1dzhrMQ==

 

Projemiz blog hesabı   

https://www.blogger.com/blog/posts/8090279755786410228?fbclid=PAAaYKDJ563iHj3KDtMK5jnlK_mITobllEvLrXt8WgGAL6gL7_uRVMs3lSk34

  

Projemiz Üye Okulları


  1. Nidriou 1. Anaokulu (Yunanistan, Nydri)
  2. Uğur Okulları Basın Ekspres Kampüsü (Bahçelievler, İstanbul)
  3. 24 ALEXANDROUPOLI ANAOKULU (Yunanistan)
  4. Özel Rengin Anaokulu (Körfez,Kocaeli)
  5. Namık Kemal Anaokulu (Ümraniye, İstanbul)
  6. Ahmet Şahinler Anaokulu (Fındıklı, Rize)
  7. Anykščiai anaokulu-anaokulu "Žiogelis" (Litvanya, Anykščiai,Utenos)


Projemiz Uygulayıcı Öğretmenleri

 

  1. Aspasia Martha Karteri (üye)
  2. Cansu Özelmas (üye)
  3. Gözde Ocak (kurucu)
  4. Georgia Gourmou (üye)
  5. İrem Karakuş (üye)
  6. Eda Köseoğlu (üye)
  7. Nurcihan Salcan (üye)
  8. Meryem Çelik (üye)
  9. Irena rimkiene (kurucu)

 

Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi Healthy But Delicious adlı eTwining Projesi

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 16:19 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 2  kişi beğendi